Descobreixen per què l’Esclerosi Múltiple es produeix més a les dones

CIENTÍFICS DE LA UNIVERSITAT DE WASHINGTON A ST. LOUIS (EUA) HAN IDENTIFICAT UN RECEPTOR PROTEIC VASCULAR QUE ES TROBA EN MAJOR MESURA EN ELS CERVELLS DE PACIENTS DONES AMB ESCLEROSI MÚLTIPLE (EM).

Un nou estudi ha identificat una diferència entre els cervells de les dones i homes amb EM que podria explicar per què aquesta malaltia més prevalença en dones que en homes. El treball, que es publiquen a The Journal of Clinical Investigation, ha estat realitzat per científics de la Facultat de Medicina de la Universitat de Washington a St. Louis (EUA).

A través de l’anàlisi de ratolins i pacients, els investigadors han descobert que les femelles susceptibles d’EM produeixen majors nivells d’un receptor proteic vascular, S1PR2, que els homes i que aquesta proteïna està present fins i tot en quantitats majors en les àrees del cervell típicament afectades per l’EM.

Quan busquem la funció del receptor en ratolins, vam descobrir que pot determinar si les cèl·lules immunes travessen els vasos sanguinis fins al cervell, el que provoca la inflamació que deriva en EM“, explica Robyn Klein, autora de l’estudi.

Experiments addicionals van mostrar que S1PR2 obre la barrera hematoencefàlica, el que sol permetre que les cèl·lules inflamatòries que causen l’EM entrin en el sistema nerviós central. A continuació, quan els investigadors van analitzar les mostres de teixit cerebral obtingut de 20 pacients morts, van trobar més S1PR2 en els cervells de pacients amb EM que en els cervells de persones amb altres trastorns.

D’altra banda, el teixit cerebral de les dones tenia nivells majors de S1PR2 que el dels homes i els nivells més alts es trobaven en els cervells de dos pacients dones els símptomes mostraven un patró que els científics denominen EM recurrent i remitent.

Actualment, Klein està col·laborant amb químics per dissenyar un marcador que pugui ajudar als científics a monitoritzar els nivells de S1PR2 en els cervells de pacients vius. A més, aconsella que els investigadors desenvolupin un medicament que desactivi la proteïna per tractar la malaltia.

0 comentaris

Deixar un comentari

¿Et vols unir a la conversa?
Ets lliure de contribuïr

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *